18-05-09

Gelezen in mei.

De eetclub van Saskia Noort

 

decoration

ISBN: 9789041413482
Omvang: 238 bladzijden
UitvoeringPaperback

 

Vijf koppels die na hun verhuis, van de stad naar een residentiële wijk op de buiten, hun sociaal leven zagen verdwijnen komen met elkaar in contact in een poging die sociale contacten terug op peil te krijgen. Een paar jaar lang loopt alles op rolletjes, maar dan brandt onverwacht het huis van een van de koppels af: vrouw en kinderen ontsnappen amper aan de dood, maar de man, Evert Struyk, komt om.
Deze gebeurtenis zorgt natuurlijk voor de nodige spanning onder de kennissen, en langzaam maar zeker komen er barsten te voorschijn in de uiterlijk perfecte relaties van alle leden van de eetclub.

De grootste verdienste van dit zeer vlot lezend, op zichzelf staande boek is dat de schrijfster perfect weet te beschrijven hoe vriendschappelijke relaties niet verder gaan dan oppervlakkigheden en luxeproblemen, om toch maar een schijn van perfectie te kunnen ophouden. En als deze vriendschappen onder druk komt te staan, komen de dieper liggende emoties zoals liefde, nijd, afhankelijkheid en zelfs haat te voorschijn.

 

 

Sterker dan Suiker van Sonja Kimpen

 

decoration

 

ISBN: 9789002231902
Omvang 259 bladzijden
UitvoeringPaperback

 

Suikerverslaving is wereldwijd bij jong en oud de meest voorkomende kwaal. Je wordt suikerverslaafd door onwetendheid en misleidende reclame, vol onwaarheden. Het probleem is sociaal aanvaard én medisch miskend. Het is zelfs de grootste oorzaak van zwaarlijvigheid en suikerziekte type 2. Velen weten het niet, maar suikerverslaving richt een regelrechte ravage aan in je lichaam. Je organen raken uitgeput, je wordt humeurig, je bent onderhevig aan stemmingswisselingen, onverklaarbare moeheid, stress, futloosheid en depressies. Dit zijn slechts enkele gevolgen van suikerverslaving.
Suikerverslaving heeft echter niets te maken met te weinig wilskracht, maar alles met verslaafdheid na een bepaalde graad van consumptie. Je bent verslaafd als je lichaam en geest snakken naar suikershots. Vraag je dus niet langer af hoe het komt dat jij zo'n zwak karakter hebt en niet van koeken en chocola kunt afblijven. Suiker wordt door ondoordacht gebruik sterker dan je karakter!
Maar er is goed nieuws: als je begrijpt hoe je lichaam reageert op suiker, kun je je verslaving perfect zelf aanpakken. In Sterker dan suiker wordt een strategie beschreven om je weer suikervrij te maken, waardoor je stofwisseling en hormonen opnieuw hun fantastische werk zullen kunnen doen en jij zienderogen fit en energiek zult worden.
Dit boek verklaart hoe jij stap voor stap afhankelijk bent geworden van suiker, maar geeft je ook een duidelijk en haalbaar stappenplan om in acht weken deze uitputtende gewoonte te doorbreken, en dan ben jij voor altijd Sterker dan suiker.

 

 

The Truth about Food van Jill Fullerton Smith

 

decoration

 

ISBN: 9789022993224
Omvang  240 bladzijden
Uitvoering Hardcover

 

The Truth About Food is het grootste onderzoek in zijn soort. Voor het eerst worden alle mythes rond voeding in het laboratorium en de praktijk getest om aan te tonen welke waar zijn en welke verzinsels.
Dit boek onthult niets dan de waarheid over het effect van voedsel op ons lichaam, of het nu gaat om spinazie, soja, omega-3 of zuivelproducten. Het laat zien wat de wetenschappelijk aangetoonde effecten zijn van voedsel op ons immuunsysteem, eetlust, geheugen en libido. Ontdek hoe voedsel je vruchtbaarheid, energieniveau, de conditie van je huid en haar, gewicht en de duur van je leven beïnvloedt. En hoe het veranderen van je eetgewoonten je leven kan veranderen.

Dit gezaghebbende, leesbare boek vol tips en illustraties maakt een einde aan alle fabeltjes. Dit zijn de feiten over het effect van voedsel op je lichaam.

Is rode wijn goed of slecht voor je?
Ga je van bepaald voedsel beter zien?
Heeft het zin om acht glazen water per dag te drinken?
Welk voedsel is lustopwekkend en waarvan verlies je alle lust?
Waarom kan je dunne vriendin alles eten wat ze wil zonder aan te komen?

Het is tijd om de waarheid te ontdekken.